Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zilele Bibliotecii poloneze la Chișinău: Iată care este programul evenimentului

© Sputnik / OsmatescoOxana Andreev
Oxana Andreev - Sputnik Moldova
Abonare
Biblioteca de cultură și literatură polonă "Adam Mickiewicz" din Capitală marchează 12 ani de activitate. Cu acest prilej, în data de 13 și 14 noiembrie curent, în cadrul evenimentului Zilele Bibliotecii, se vor desfășura o serie de manifestări dedicate aniversării.
Zilele Bibliotecii poleneze la Chișinău: Iată care este programul evenimentului

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directoarea Bibliotecii "Adam Mickiewicz", Oxana Andreev a dezvăluit programul sărbătorii.

Mariana Harjevschi - Sputnik Moldova
Zilele Bibliotecii Municipale "B.P. Hașdeu": Instituția împlinește 142 de ani

Astfel, în prima zi a evenimentului va avea loc prezentarea cărții "O călătorie în lumea de odinioară. Amintirile unui polonez din Basarabia", semnată de autorul polonez cu rădăcini basarabene Tadeusz Gaydamowicz. Ulterior, va urma prezentarea și promovarea cărții  "Amintiri de familie", partea a IV-a, cu participarea autorilor: Oxana Bondarciuc, Valeriana Țurcan ș.a. În calitate de moderator vor fi directoarea bibliotecii, Oxana Andreev și redactorul-șef al revistei  "Jutrzenka", Helena Usova.

Cea de-a doua zi va fi marcată de "Moda de BOOKate poloneze" (ediția a II-a a Târgului de BucaRte), urmată de Galeria "Polonezi faimoși", o licitație-surpriză, mini-concert, video-croaziera "Traseu culinar" ș.a.

În fondul Bibliotecii "Adam Mickiewicz" sunt în total peste 27.000 de cărți. Totodată, peste două mii de cărți ale autorilor polonezi sunt traduse în limba rusă și română.

"Oamenii consideră că avem doar literatură poloneză, însă avem și o colecție bogată de cărți în limba română și rusă. Grație acestei biblioteci, promovăm cultura, literatura și tradițiile Poloniei. Cei care pășesc pragul bibliotecii sunt oamenii pasionați și curioși de obiceiurile din Polonia sau cei care au origini poloneze, dar locuiesc pe teritoriul Moldovei. Totodată, adesea ne vizitează și polonezii, care sunt frapați de biblioteca noastră", a declarat anterior pentru Sputnik, Oxana Andreev.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0