Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu: Soluția pentru ieșirea din criză - Video

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu a venit cu o propunere nouă privind alegerea candidatului la funcția de procuror general.

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Maia Sandu a venit cu o propunere pentru a ieși din impasul în care s-au pomenit politicienii moldoveni. Premierul va expedia lista scurtă a candidaților la funcția de Procuror General către Consiliul Superior al Procurorilor doar după o expertiză a Comisiei de la Veneția.

Despre aceasta, Maia Sandu a anunțat în cadrul unui briefing de presă. Potrivit prim-ministrului, pentru a activa noul mecanism de preselectare a candidaților și retragerea moțiunii de cenzură, legea pentru care Executivul și-a asumat răspunderea va fi expediată pentru expertizare Comisiei de la Veneția.

Здание Генеральной прокуратуры Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Detalii din Legea Procuraturii votată de Guvern: Cum va fi controlat procurorul general

„Îmi asum angajamentul public să nu expediez lista scurtă de candidați către CSP, înainte de a primi avizul Comisiei de la Veneția asupra acestei legi. Astfel Guvernul va putea să-și continue activitatea”, a declarat Maia Sandu. 

Dodon: Cer demisia lui Stamate și retagerea asumării răspunderii pentru Legea Procuraturii>>>

Maia Sandu mai spune că asumarea răspunderii privind modificarea Legii procuraturii este singura soluție pentru a alege un candidat integru la funcția de procuror general.

„Am datoria în fața oamenilor că procurorul general desemnat de CSP va fi independent”, a precizat premierul.

Amintim, Guvernul Sandu și-a asumat răspunderea pe un proiect de lege ce ar permite premierului să desemneze candidații la funcția de Procuror General.

Fluxul de știri
0