Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegerile prezidențiale în România: Prezență la vot în Chișinău

© AP Photo / Vadim GhirdaAlegeri prezidențiale România 2019
Alegeri prezidențiale România 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Electoral Central din România a anunțat prezența la vot în diaspora până la ora 13.00 - cea mai mare prezență este înregistrată la Chișinău.

BUCUREȘTI, 9 nov - Sputnik, Marius Holdean. Aproape 148.000 de alegători au votat în străinătate, până la ora 13.00, din care 122.663 de alegători au votat pe liste suplimentare, iar 25.189 sunt votanți pe listă corespondență, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central.

Здание посольства Румынии в Москве - Sputnik Moldova
Alegeri prezidențiale în România 2019: Lista secțiilor de votare în Republica Moldova

În total, până la ora 13.00 au votat 147.852 de alegători în străinătate. Un număr de 838 de secții de votare au fost organizate în străinătate, potrivit BEC.

Deloc surprinzător, cea mai mare prezență la vot este la o secție din Chișinău, 1.289 alegători prezentându-se aici pentru a își exercita votul. Prezență mare a fost și la secțiile din Bruxelles și Londra.

La polul opus, o secție de votare din Phenian (Republica Populară Democrată Coreeană) nu s-a înregistrat niciun vot, în timp ce la o secție din Solotvino (Ucraina) au votat doi români.

Fluxul de știri
0