Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bugetul de Stat-2020: Ce noutăți are cea mai importantă lege financiară a țării

© Sputnik / Anar MustafayevПапки с документами, фото из архива
Папки с документами, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Unii pensionari ar putea primi compensații de la stat pentru plata consumului de energie electrică, potrivit proiectului Bugetului de Stat pentru anul 2020.

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Unii pensionari din Moldova ar putea primi compensații pentru plata consumului de electricitate. De asemenea, indemnizația pentru perioada rece a anului va crește de la 350 de lei la 500 de lei. Acestea sunt doar câteva din noutățile bugetului de stat pentru anul 2020, făcute publice de premierul Maia Sandu.

Șeful Guvernului a declarat că în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor au fost incluse creșteri salariale, dar și majorarea unor indemnizații.

”Am prevăzut creșteri salariale în 2020 și creșterea indemnizației pentru perioada rece a anului de la 350 la 500 de lei, crește numărul de oameni care vor beneficia de această indemnizație”, a spus premierul.

De asemenea, pensionarii cu o pensie mai mică de 1500 de lei vor primi indemnizații de la stat pentru compensarea cheltuielilor pentru consumul de energie electrică.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Salariile unor bugetari vor crește cu până la 2000 de lei: Primii pe listă sunt pedagogii

”Propunem să introducem un program nou în special pentru pensionarii care au o pensie mai mică de 1500 de lei pe lună ca să le compensăm parțial cheltuielile pentru curentul electric”, a precizat premierul.

Totodată, potrivit proiectului de buget pentru anul viitor vor crește indemnizațiile pentru cei care au participat în conflictul de pe Nistru și în războiul din Afganistan.

”În buget mai sunt propuse creșteri de indemnizații alocate persoanelor cu dizabilități”, a declarat premierul.

Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2020 urmează să fie avizat de Guvern și dezbătut, și votat de Parlamentul țării. 

Fluxul de știri
0