Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul de la Kremlin a îndemnat la o luptă mai fermă cu corupția

© Sputnik / Михаил Климентьев / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В. Путин принял участие в торжественном вечере ко Дню сотрудника органов внутренних дел РФ
Президент РФ В. Путин принял участие в торжественном вечере ко Дню сотрудника органов внутренних дел РФ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vladimir Putin a îndemnat organele de forță să lupte cu mai multă fermitate împotriva corupției, în cadrul unei festivități dedicate Zilei Angajatului Organelor de Forță.

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Angajații Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei trebuie să lupte ferm cu corupția și alte crime, să contracareze dur terorismul, extremismul și tentativele de a diviza societatea rusă, a declarat, duminică, președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unui concert festiv dedicat Zilei colaboratorilor structurilor de forță, scrie ro.sputnik.md.

“Astăzi, structurile de forță, fiecare angajat trebuie să corespundă celor mai înalte cerințe, să desfășoare o muncă eficientă. Datoria voastră este contracararea terorismului și extremismului, tentativelor de a semăna ură, de divizare a societății noastre multietnice și multiconfesionale. Aici este foarte importantă activitatea profilactică, un dialog sincer și direct cu societatea civilă, reprezentanții religiilor tradiționale din Rusia”, a spus șeful statului.

De asemenea, liderul de la Kremlin a menționat rezistența și responsabilitatea angajaților poliției și altor unități ale MAI la asigurarea ordinii publice, precum și la menținerea siguranței în circulația rutieră.

„În lupta cu corupția, crima organiză, traficul de droguri trebuie să acționați ferm, cu dedicație. Am subliniat în mai multe ocazii că aici MAI și alte instituții de drept vor beneficia de susținerea plenară din partea societății și statului”, a spus președintele Rusiei.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia „Zilei Unității Naționale”

“În centrul atenției trebuie să se afle și situația legată de migrație, trebuie să fie identificate și eliminate orice încălcări ale normelor și regulilor de migrațiune, să fie create condiții deschise, confortabile și favorabile pentru cetățenii de bună credință, turiști, oameni de afaceri, studenți, muncitori, specialiști”, a adăugat Putin.

Șeful statului rus i-a felicitat și pe veteranii MAI cu ocazia sărbătorii profesionale și le-a mulțumit pentru serviciul adus patriei.

“Astăzi noi îi cinstim pe cei care și-au dedicat viața unei activități complicate și responsabile, cei care au apărat drepturile și siguranța cetățenilor noștri, au stat la straja statului, ordinii publice și legalității, în pofida tuturor riscurilor, fiind gata să îndeplinească cea mai grea sarcină”, a menționat Putin.

Potrivit președintelui rus, în acest an aproximativ 500 de angajați ai organelor de interne au primit decorații de stat, printre ei fiind și cei care au rămas fideli până la capăt misiunii, nu au cedat și au căzut la datorie, luptând pentru Rusia și poporul ei.

“Ei vor fi întotdeauna în aceleași rânduri cu, un exemplu viu de curaj, bărbăție și loiali jurământului”, a subliniat președintele.

El a mai adăugat că anume astfel de oameni de încredere, curajoși, cu caracter și ținută morală determină imaginea organelor de forță.

Vladimir Putin și Oliver Stone - Sputnik Moldova
Oliver Stone a explicat de ce este încântat de politica lui Putin

Putin a menționat că tradițiile instituțiilor de drept își au originea adânc în istorie și sunt transmise din generație în generație.

“Iată de ce cele mai calde cuvinte de mulțumire sunt transmise dragilor noștri veterani, inclusiv celor care au trecut prin Marele Război de Apărare a Patriei. Ne mândrim cu voi și luăm exemplu de la voi”, a spus președintele.

Putin și-a exprimat convingerea că principiul de bază al activității angajaților organelor de drept a fost și va fi respectul față de ființa umană, drepturile, obligațiile și libertățile ei, precum și „disponibilitatea de a veni în ajutor, să-i apere pe cei care se confruntă cu abuz și violență, să curme orice tentativă de a încălca legea”.

Fluxul de știri
0