Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău se va desfășura Forumul Regional de Securitate Cibernetică – Detalii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La Chișinău se va desfășura Forumul Regional de Securitate Cibernetică. La eveniment vor participa mai mulți oficiali din țara noastră, dar și de peste hotare.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. La Chișinău se va desfășura cea de-a șaptea ediție a Forumul Regional de Securitate Cibernetică. Evenimentul va avea loc în perioada 19-20 noiembrie în incinta Centrului de Excelență în domeniul TIC ”Tekwill”.

Telefon mobil - Sputnik Moldova
Societate
Premieră pentru Moldova: Prima conferință de Influencer Marketing - Detalii

La deschiderea Forumului va participa și premierul Maia Sandu, dar și oficiali din afara țării. Printre aceștia se numără reprezentantul Serviciului European de Acțiune Externă, Luc Devigne, reprezentantul UE, Preetam Maloor, reprezentantul Uniunea Internaționale a Telecomunicației și Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

De asemenea, vor participa și vor ține discursuri experți din cadrul companiilor din domeniul IT recunoscute pe plan mondial: “Microsoft”, “Cisco”, „Oracle”, „Kaspersky”, „Bitdefender”, “Huawei” etc.

  • Totodată, vor avea loc mai multe paneluri de discuții despre cele mai actuale subiecte de interes public: Diplomația Cibernetică;
  • Reinventarea securității cibernetice la nivel geopolitic;
  • Viitorul tehnologiei:previziuni și perspective;
  • De la securitate cibernetică - la imunitate cibernetică;
  • Tendințe emergente în securitate cibernetică;
  • Directiva NIS în legislația națională,  Crime Cibernetice - Acțiune și Contracarare;
  • Bunele practici privind aplicarea și implementarea  politicilor în domeniul securității cibernetice ale Estoniei, Germaniei, Latviei, Lituaniei, Romania, Georgia, Ucraina. 

Ziua de 20 noiembrie este destinată atelierelor de lucru și exercițiilor practice, timp în care participanții vor putea îmbunătăți capacitățile de răspuns la incidentele cibernetice prin simularea unor scenarii de atacuri cibernetice având sarcina să găsească cele mai corecte soluții de răspuns la situațiile de criză.

Cybersécurité. Image d'illustration - Sputnik Moldova
În ce țări securitatea cibernetică este maximă? Moldova, la coada topului

Din echipa mentorilor implicați în antrenare vor face parte reprezentanți ai sectorului privat din (Romania, Ucraina, Marea Britanie, etc.)

Activitățile în cadrul ediției din acest an vor aduce în prim plan rolul factorului uman și importanța fortificării colaborării la nivel regional, sectorul public-privat și mediul academic, în scopul alinierii capacităților și expertizei organizațiilor participante privind gestionarea incidentelor, sensibilizarea potențialelor amenințări și remedierea acestora.

Evenimentul este organizat sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică cu suportul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Universitatea Tehnica a Republicii Moldova. Participarea la eveniment este gratuită, iar numărul participanților care se pot înscrie la Forum este limitat!

Fluxul de știri
0