Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sergiu Harea: Găgăuzia a promovat o strategie clară pentru atragerea investitorilor

© Sputnik / OsmatescoSerghei Harea
Serghei Harea - Sputnik Moldova
Abonare
La Comrat a demarat cel mai important forum economic regional din Moldova - Invest Gagauzia-2019. Președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a menționat importanța evenimentului pentru atragerea investitorilor străini în toată țara.
Sergiu Harea: Găgăuzia a promovat o strategie clară pentru atragerea investitorilor

Forumul economic din Găgăuzia reprezintă o platformă eficientă de interacțiune între autoritățile din autonomia găgăuză și mediul de afaceri, unde sunt puse în discuție prioritățile din domeniul economic și consolidarea unui climat benefic de afaceri în regiune.

Potrivit președintelui CCI a RM, Sergiu Harea, UTA Găgăuzia reprezintă un model regional de atragere a investitorilor străini în țara noastră. Autoritățile din această regiune au promovat o strategie clară pentru atragerea investițiilor, fapt confirmat și de succesele care au fost înregistrate în mai multe localități din Găgăuzia.

"Pas cu pas, autoritățile din Găgăuzia au promovat o strategie clară pentru atragerea investitorilor. Au fost înregistrate multe succese în Comrat și în alte localități din Găgăuzia", a declarat el.

Sergiu Harea a menționat faptul că autoritățile din Găgăuzia oferă diverse facilități oamenilor de afaceri, ceea ce reprezintă o latură importantă în atragerea investitorilor străini.

"Atunci când cineva își face un plan de afaceri, calculează care sunt taxele și impozitele. Autoritățile din Găgăuzia vin cu oferte atractive în acest sens", a punctat Harea.

Forumul economic se desfășoară în zilele de 8 și 9 noiembrie, fiind organizat de Comitetul executiv al Găgăuziei. La eveniment iau lua partea peste 400 de participanți din peste 10 țări ale lumii, printre care demnitari de prim rang din conducerea țării, reprezentanții unor structuri de stat din străinătate și ai corpului diplomatic, oameni de afaceri locali, dar și reprezentanții unor mari companii internaționale, experți și reprezentanți ai societății civile.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0