Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Partidele cu cei mai mulți primari în localitățile din țară

Abonare
După turul doi al alegerilor locale, toate localitățile din țară și-au ales primarii. Iată care formațiuni politice au cei mai mulți primari.

CHIȘINĂU, 4 nov Sputnik. În urma turului doi al alegerilor locale generale, după ce au fost aleși primarii în localitățile care nu au reușit acest lucru din primul tur, formațiunea cu cei mai mulți primari este PDM – 262 la număr.

Un număr impunător de primari, 207, are și PSRM.

Urmează Blocul ACUM (PAS și DA), cu 172 de primari. Totodată, alegerile pentru funcția de primar au fost câștigate de 134 de candidați independenți. Vedeți în infograficul Sputnik câte funcții de primar au câștigat alte formațiuni politice.

Viorel Furdui - Sputnik Moldova
Ce-i așteaptă pe aleșii locali după alegeri: Le va da Guvernul autonomie fiscală sau nu

În lupta pentru cârma primăriilor din centre raionale și municipii, câștigător este Partidul Socialiștilor, reprezentanții căruia au învins în nouă astfel de localități: Briceni, Ocnița, Soroca, Florești, Criuleni, Anenii Noi, municipiul Chișinău, dar și în două municipii din UTA Găgăuzia – Comrat și Ceadîr-Lunga.

Partidul Nostru a câștigat opt primării din municipii și centre raionale – Dondușeni, Drochia, Râșcani, Glodeni, Fălești, Cantemir, Vulcănești și municipiul Bălți.

Reprezentanții Blocul ACUM vor conduce primăriile din trei centre raionale: Călărași, Cimișlia și Căușeni.

Și Liberal-democrații au câștigat lupta pentru trei primări din centre raionale – Șoldănești, Telenești și Leova.

Partidul Democrat are două primării – cele din Nisporeni și Hâncești.

Reprezentanții Partidului ”Șor” vor fi la cârma primăriei Orhei și a celei din municipiul Taraclia.

Partidul Popular European din Moldova a învins în lupta pentru primăria din orașul Rezina, iar reprezentantul Partidului Unității Naționale a câștigat la Sângerei.

Șapte centre raionale – Edineț, Ungheni, Strășeni, Ialoveni, Cahul, Ștefan Vodă și Basarabeasca vor fi conduse de primari independenți.

Duminică 3 noiembrie s-a desfășurat turului doi de scrutin pentru alegerea primarilor în 384 de localități. Pentru fotoliile de primar s-au confruntat 175 de reprezentanți ai PSRM, 173 - ai PDM, 167 - ai Blocului ACUM, 44 - ai PLDM, 38 - ai Partidului ”Șor”, 20 - ai ”Partidului Nostru”, 16 - ai PCRM și 84 de candidați independenți.

Fluxul de știri
0