Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Invest Gagauzia-2019: Iată ce așteptări au oamenii de afaceri din Moldova

© Sputnik / OsmatescoMariana Rufa
Mariana Rufa - Sputnik Moldova
Abonare
În zilele de 8 și 9 noiembrie, la Comrat, se va desfășura cea de-a V-a ediție a forumului economic regional din Moldova - Invest Gagauzia-2019.
Invest Gagauzia-2019: Iată ce așteptări au oamenii de afaceri din Moldova

La eveniment urmează să ia parte oameni de afaceri din țara noastră, precum și peste 400 de participanți din peste 10 țări ale lumii.

"În primul rând mă aștept la o rețea de oameni de afaceri mult mai extinsă și variată din mai multe țări. Din an în an, conținutul agendei precum și reprezentanța acestor oameni de afaceri este mult mai bogată și profundă", a declarat într-un interviu pentru Sputnik, directorul executiv al Asociației Businessului European, Mariana Rufa.

Potrivit Marianei Rufa, deschiderea și dorința investitorilor străini de a colabora cu această regiune se datorează faptului că există încredere și o stabilitate în activitatea autorității publică locale, care oferă suportul în vederea dezvoltării investițiilor nu doar internaționale, dar și pentru cele locale.

"Pe lângă legislația națională, autoritățile locale oferă subvenții la nivel local. Totodată, ei au simplificat legislația privind actele permisive. Autoritatea publică locală a demonstrat o deschidere prin fapte concrete pentru atragerea investitorilor", a subliniat Rufa.

De asemenea, Mariana Rufa a menționat că unele mici companii franceze și germane deja examinează posibilitatea extinderii în UTA Găgăuzia.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0