Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Percheziții și rețineri la Cahul: Au intervenit luptătorii „Fulger” - Video

© Sputnik / Miroslav Rotari Бригада полиции специального назначения "Fulger"
 Бригада полиции специального назначения Fulger  - Sputnik Moldova
Abonare
Descinderile ia-u vizat pe membrii unui grup infracțional periculos, activitatea căruia a fost documentată pe parcursul câtorva luni.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Un grup infracțional specializat în cultivarea și prelucrarea plantelor de cânepă s-a aflat în vizorul ofițerilor de investigație a Direcției Combaterea Crimelor Grave în perioada iulie-octombrie 2019.

Oamenii legii au acumulat informații că membrii unui grup infracțional au plantat pe mai multe terenuri din raionul Cahul plante de cânepă cu scopul comercializării ulterioare și obținerii de profit. 

Замороженная скумбрия - Sputnik Moldova
Societate
Perchezițiile în cazul peștelui infestat continuă: Detalii de ultimă oră

Pe 6 noiembrie curent, având informația că unul din membrii grupului intenționează să transporte o cantitate de droguri pentru comercializare, ofițerii de investigație, în comun cu PCCOCS și cu  suportul BPDS „Fulger”, au efectuat mai multe percheziții la domiciliile suspecților, în urma cărora au fost reținuți doi bărbați  cu vârsta de 29 și  54 de ani,  iar alți figuranți urmează să fie supuși măsurilor de investigație.

În urma perchezițiilor, polițiștii  au depistat și ridicat o armă de foc cu calibrul 12 mm deținută ilegal, 68 cartușe calibrul 12 mm și 22 cartușe cu calibrul 5,6 mm. De asemenea, au fost găsite plante de cânepă uscate pregătite pentru comercializare, mai multe pungi și saci cu marijuană.

În total au fost ridicate aproximativ 8 kg de marijuană. În urma realizării drogurilor, infractorii urmau să obțină un profit de peste 300 000 lei.

Ambele persoane au fost reținute pentru 72 de ore. Aceștia riscă  închisoare  de la 7 la 15 ani.

Fluxul de știri
0