Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Perchezițiile în cazul peștelui infestat continuă: Detalii de ultimă oră

© Flickr / James F Clay / Accesați arhiva multimediaЗамороженная скумбрия
Замороженная скумбрия - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au descins astăzi la 15 adrese, fiind vizate 11 companii importatoare de pește - iată ce au găsit.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Perchezițiile care au început în dimineața zilei de astăzi, în cazul peștelui infestat care ar fi putut ajunge pe masa copiilor din școli și grădinițe, mai continuă. La operațiune participă reprezentanții SIS, INI, PCCOCS și ANSA.

Ofițerului de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a precizat pentru Sputnik că au fost ridicate mărfuri fără acte de proveniență, bani necontabilizați, dar și acte contabile.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Ce spune ANSA despre peștele cu viermi din piețele din Moldova

Cu asistența inspectorilor ANSA, au fost preluate mostre care vor fi trimise pentru examinarea în afara țării. După totalizarea rezultatelor perchezițiilor, în următoarele zile, autoritățile vor fi veni cu informații suplimentare.

Pește cu viermi la Hâncești

Trei loturi de pește cu paraziți, fiind vorba de cantități de 10 kilograme, 15 kilograme și 13,6 kilograme, urmau să ajungă pe masa copiilor din instituții școlare și preșcolare din Hâncești.
Merluciul cu paraziți a fost depistat de specialiștii Direcției Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor (DTSA) Hâncești (cu raza de acoperire a raionului Ialoveni).

În ultimele trei săptămâni, inspectorii DTSA Hâncești au efectuat controale inopinate la 36 de instituții școlare și preșcolare.

Premierul Maia Sandu a abordat subiectul peștelui cu paraziți vândut în piețele agroalimentare la un briefing din 10 octombrie. Prim-ministrul a cerut ca ANSA să inițieze o anchetă de serviciu, iar Poliția să efectueze raiduri prin piețe.

Fluxul de știri
0