Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

PSRM convoacă ședința Consiliului Republican – căderea Guvernului se amână

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Socialiștii condamnă anularea concursului de selectare a candidaților la funcția de procuror general și intenția premierului de a-și asuma răspunderea pentru înaintarea candidaților la șefia PG.
PSRM convoacă ședința Consiliului Republican – căderea Guvernului se amână

Игорь Додон проголосовал во втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Cer demisia lui Stamate și retagerea asumării răspunderii pentru Legea Procuraturii
PSRM nu va susține modificările la Legea Procuraturii și se va convoca în cadrul Consiliului Republican pentru a decide dacă această alianța se destramă sau își continuă drumul. Declarația a fost făcută de către deputatul PSRM, Grigore Novac.

În contextul în care joi sau vineri urma să aibă loc ședința Parlamentului, Novac a menționat că Guvernul, cel mai probabil, nu va cădea săptămâna asta, întrucât este necesară consultarea Consiliului Rpublican al PSRM. Respectiv, posibila cădere a Guvernului se amână pentru săptămâna viitoare.

”Joi ne convocăm toți deputații PSRM în ședință, iar în ziua de vineri, până la sfârșitul acestei săptămâni, vom convoca ședința Consiliului Republican al PSRM, unde vom decide dacă continuăm această alianță, ori ieșim de la Guvernare”, a declarat deputatul PSRM Grigore Novac, în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Amintim, că Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a emis un ordin de anulare a rezultatelor concursului organizat de comisia pentru preselecția candidaților în funcția de procuror general. Ceva mai târziu, Guvernul a venit cu un proiect de  modificare a  legii cu privire la Procuratură, angajându-și răspunderii în fața Parlamentului. Conform noilor modificări, prim-ministrul ar urma să selecteze doi candidați la funcția de procuror general, pe care îi va înainta Consiliului Superior al Procurorilor. Socialiștii au cerut demisia Ministrului Justiției.

Fluxul de știri
0