Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Năstase, despre decizia Guvernului Sandu: Este inadmisibilă într-un stat de drept

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase despre asumarea răspunderii
Andrei Năstase despre asumarea răspunderii  - Sputnik Moldova
Abonare
Viceprim-ministrul Andrei Năstase a comentat asumarea răspunderii guvernului din care face parte pentru proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură.

Chișinău, 7 nov - Sputnik. Andrei Năstase a scris într-o postare pe Facebook că asumarea răspunderii Guvernului pentru inițiativa care prevede schimbarea procedurii de desemnare a candidaților la funcția de procuror general nu poate fi admisă într-un stat de drept. Ministrul de Interne a precizat însă că democrația și statul de drept în Republica Moldova sunt încă fragile, de aceea, asumarea de către Guvern a reformei Procuraturii este pe deplin justificată.

”În alte condiții, ale unui stat în care dăinuie normalitatea democratică, probabil că aș fi dat o altă apreciere unui asemenea demers. Însă suntem departe de acest deziderat al unui stat de drept și al unei democrații consolidate. Astfel, măsura pe care ne-am asumat-o este pe deplin justificată, fiind unicul mod prin care ne putem asigura că vom răspunde așteptărilor cetățenilor”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook. 

Liderul PPDA a subliniat că fără o reformă autentică a Procuraturii, Republica Moldova nu are nicio șansă să iasă din captivitate.

”Tocmai această captivitate ne-a adus în situația în care cele mai bune intenții de a organiza concursuri nu au putut genera rezultate acceptabile pentru o societate care așteaptă o schimbare reală de paradigmă, nu doar niște reforme cosmetice, de suprafață”, a menționat viceprim-ministrul.

Andrian Candu - Sputnik Moldova
Politică
Candu: Acțiunile Maiei Sandu ar putea fi calificate ca uzurpare a puterii în stat
Miercuri, Andrei Năstase a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune că imaginea sa a avut de suferit în campania electorală pentru alegerile locale tocmai din cauza concursului pentru funcția de procuror general.

În opinia oficialului, numeroase persoane au refuzat să meargă la urne, fiind dezamăgite de felul în care s-a desfășurat competiția pentru șefia Procuraturii.

Liderul PPDA, care pretinde că anterior a fost un promotor vehement al reformei justiției, crede că valul de nemulțumiri a crescut pe fonul anulării concursului organizat de comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de procuror-șef.

Fluxul de știri
0