Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Candu: Acțiunile Maiei Sandu ar putea fi calificate ca uzurpare a puterii în stat

© Sputnik / Miroslav RotariAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Andrian Candu a declarat, într-o conferință de presă, că acțiunile Maiei Sandu din ultimele luni ar putea fi calificate ca uzurparea puterii în stat.

CHIȘINĂU, 7 nov - Sputnik. Deputatul Andrian Candu califică acțiunile din ultimele trei luni ale Guvernului Sandu drept o imixtiune în puterea judecătorească. El a precizat că acest lucru este o ”încălcare gravă a principiului prevăzut de constituție Republici Moldova a separării puterilor în stat”.  Mai mult decât atât, Candu crede că chiar ar putea fi vorba de uzurparea puterii în stat. 

”Am semne de întrebare, dacă nu ar fi chiar, oricât ar părea de straniu, o uzurpare a puterii în stat. Am rugat colegii din partid care pricep mai bine în domeniul respectiv să analizeze dacă nu cumva suntem în prezența unor probe că Maia Sandu și Guvernul Maia Sandu sunt vinovați de încălcarea principiului separației în stat, abuz în serviciu și uzurparea puterii în stat ”, a precizat Candu. 
Maia Sandu  - Sputnik Moldova
Maia Sandu spune cine vor fi candidații pentru funcția de procuror general al țării

Acesta a acuzat-o pe Maia Sandu că a pus presiune pe judecători și a creat conflict în breasla judecătorească. Candu s-a referit la controversele dintre Consiliul Superior al Magistraturii și Adunarea Generală a Judecătorilor.

”Maia Sadu s-a implicat în activitatea procurorilor, inclusiv în Plenul Parlamentului, s-a implicat și a solicitat dosare penale, a influențat politic procurorii. A creat tot felul de comisii de selectare, de preselectare și concursuri care au fost mimate, compromise. Și această asumare de răspundere... Toate aceste aduc la aceia că politicul, Guvernul Sandu și premierul nu face altceva decât să intervină în puterea judecătorească. Este o încălcare gravă a principiului prevăzut de Constituția Republici Moldova privind separația puterilor în stat ”, a mai precizat el. 

Andrian Candu a declarat într-o conferință de presă că democrații își retrag moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Potrivit lui, această decizie a fost luată pentru a debloca activitatea Parlamentului. 

Fluxul de știri
0