Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Legea nu este pentru toți: Ce a făcut un polițist de la Ciocana

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция  - Sputnik Moldova
Abonare
Nu rare ori, anume cei care trebuie să vegheze asupra respectării legii comit încălcări, considerând probabil că funcția îi face infailibili.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana a fost concediat în urma unei anchete de serviciu.

Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Anchetă de serviciu pe numele unui polițist de Frontieră - Foto

Pe 2 noiembrie, acesta a condus, în stare de ebrietate alcoolică, un automobil de model „Nissan Micra”, producând un accident rutier. Poliția precizează că acesta era îmbrăcat în uniformă de serviciu.

Anchetei de serviciu inițiată de Inspectoratul General al Poliției, a constatat vinovăția ofițerului superior de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana.

Astfel, polițistul care a urcat la volan în stare de ebrietate a fost sancționat disciplinar cu concedierea din Poliție, prin ordinul șefului interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan. Acestuia i-a fost ridicată legitimația de serviciu.

În context, Inspectoratul General al Poliției precizează că nu vor fi tolerate astfel de comportamente ale angajaților Poliției, care nu respectă deontologia, moralitatea și care aduc atingere onoarei, prestigiului şi imaginii instituției.

Fluxul de știri
0