Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anchetă de serviciu pe numele unui polițist de Frontieră - Foto

© Sputnik / Мирослав РотарьПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Dosar de serviciu pe numele unui polițist de Frontieră în punctul de trecere Tudora - Autoritățile oferă detalii.

Chișinău, 29 oct - Sputnik. O anchetă de serviciu a fost inițiată pe numele unui angajat al Poliției de Frontieră din cadrul punctului de trecere Tudora, care ar fi fost mituit pentru favorizarea trecerii ilicite de bunuri peste frontieră.

Potrivit Poliției de Frontieră, polițistul urmează să fie suspendat din funcție pe durata anchetei.

La data de 28 octombrie, în punctul de trecere Tudora, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un cetățean moldovean de 43 de ani, la volanul unui microbuz marfar.

”În timpul controlului de rigoare s-au depistat mai multe colete pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență. Acest fapt a și condus la întocmirea actelor de constatare privind comiterea contravenției prevăzute de art. 197 alin. (3) din CC al Republicii Moldova, conform indicilor „Încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane și mărfuri”, informează Poliția de Frontieră printr-un comunicat.

Șoferul a declarat că duminică, 27 octombrie 2019, a traversat prin punctul de trecere „Tudora”, unde un angajat al Poliției de Frontieră i-ar fi facilitat trecerea ilicită a frontierei, contra unei sume de bani. Însă, la intrarea în Ucraina, autoritățile de frontieră și vamale ucrainene nu i-a autorizat trecerea frontierei de stat. O perioadă acesta a staționat pe teritoriul tranzit dintre cele două puncte de trecere, ca ulterior să revină în țară pentru a se clarifica cu situația sa.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune CNA în sudul țării: Vameș, prins în flagrant - detalii

Un polițist a fost reținut de procurori: Iată motivul>>>

Astfel, în scopul identificării tuturor cauzelor și condițiilor care au determinat admiterea incidentului, precum și stabilirii faptului cu privire la eventualele abateri disciplinare, a fost iniţiată o anchetă de serviciu pe numele polițistului de frontieră, care ar fi fost mituit pentru favorizarea trecerii ilicite a bunurilor peste frontieră. La fel, conform procedurilor vor fi sesizate autoritățile de resort.

Fluxul de știri
0