Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor crește sau nu salariile: Iată ce spune ministrul Gavrilița

© Photo : Ministerul FinanțelorMinistrul Finanțelor, Natalia Gavriliță
Ministrul Finanțelor, Natalia Gavriliță - Sputnik Moldova
Abonare
Vor crește sa nu salariile pentru pentru angajații din sectorul bugetar - iată ce a declarat ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, în cadrul unei ședințe cu șefii Direcțiilor Finanțe din administrația publică locală.

CHIȘINĂU, 6 nov - Sputnik. Creșterea salariilor pentru angajații din sectorul bugetar este o prioritate a actualului Guvern. O declarație în acest sens a făcut astăzi ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, în cadrul unei ședințe cu șefii Direcțiilor Finanțe din administrația publică locală.

”Bugetul pentru anul 2020 va fi un buget al solidarității. Asta înseamnă creșteri salariale pentru majoritatea angajaților bugetari, dar și prestații sociale mai mari pentru persoanele cu cele mai mici venituri. Creșterea veniturilor populației este o prioritate a Guvernului și, atâta timp cât vom avea o creștere a productivității și respectiv a veniturilor la buget, suntem deciși să continuăm creșterea salariilor”, a declarat Natalia Gavrilița.
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Salarii mai mari pentru bugetari: Guvernul anunță cine va beneficia de acestea

Proiectul Bugetului Solidarității prevede majorarea salariilor cu 6-10 la sută pentru majoritatea angajaților bugetari. În același timp, unele categorii precum: primari, directori și directori-adjuncți de școli, bibliotecari, bucătari, pompieri și militari, vor avea creșteri de salarii în mărime de la 400 la 2500 lei.

De asemenea, proiectul bugetului pentru 2020 prevede o autonomie financiară locală mai mare prin creșterea defalcărilor din impozitul pe venit al persoanelor fizice. Astfel, dacă până acum localitățile rurale primeau 75% din impozitul pe venit al persoanelor fizice, începând cu anul viitor acestea vor primi 100%, iar orașele și municipiile – 50%.

Totodată, ministrul Finanțelor promite extinderea programelor de asistență socială. Astfel, mărimea ajutorului oferit pe perioada rece a anului va crește de la 350 la 500 de lei. De asemenea, va fi implementat un nou program de susținere a pensionarilor cu venituri mici pentru plata energiei electrice.

Fluxul de știri
0