Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vîșinski i-a mulțumit reprezentantului OSCE pentru aportul adus la eliberarea lui

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция Кирилла Вышинского
Пресс-конференция Кирилла Вышинского - Sputnik Moldova
Abonare
Kiril Vîșinski, directorul executivul al agenției Rossiya Segodnya, i-a adus mulțumiri reprezentantului OSCE pentru libertatea presei, Harlem Desir, pentru aportul adus la eliberarea lui de sub arest.

BUCUREȘTI, 6 nov – Sputnik. Directorul executive al Agenției Internaționale de Știri Rossiya Segodnya, Kirill Vîșinski, i-a adus mulțumiri reprezentantului OSCE pentru libertatea presei, Harlem Désir, pentru aportul adus la eliberarea lui.

"Vrea să îi adresez personal mulțumiri domnului Desir. Păstrez și acum o selecție de articole din acest an și aproape în fiecare din intervenții a fost pronunțat numele meu", a spus Vîșinski în cadrul conferinței “Libertatea presei și siguranța jurnaliștilor în Rusia și în spațiul OSCE: provocări și oportunități în epoca digitală”.
Павильон информационного агентства Sputnik   - Sputnik Moldova
Societate
Lavrov: Discriminarea Sputnik și RT încalcă angajamentele asumate în cadrul OSCE

Miercuri, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, i-a adus mulțumiri lui Desir pentru implicarea în eliberarea lui Vîșinski.

Kiril Vîșinski, care a condus portalul RIA Novosti Ucraina, a fost reținut la Kiev pe 15 mai 2018, fiind suspectat de susținerea autoproclamatelor republici din Donbas și trădare de patrie. În cazul în care ar fi fost găsit vinovat, el risca să fie condamnat la privațiune de libertate pe un termen de până la 15 ani. Instanța de judecată i-a prelungit de opt ori arestul preventiv.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, calificase această situație drept una fără precedent și a declarat că Vîșinski a fost arestat “pentru activitatea lui profesională, pentru exercitarea atribuțiilor de jurnalist”. Vîșinski a fost eliberat din arest pe 28 august curent, iar pe 7 septembrie a revenit în Rusia.

Fluxul de știri
0