Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sandu, despre demisia Guvernului: Vom avea o discuție interesantă în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunea PDM din Parlament a înaintat în Legislativ o moțiune de cenzură prin care au solicitat retragerea votului de încredere acordat Guvernului Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. După ședința Guvernului de astăzi, Maia Sandu a fost întrebată de jurnaliști dacă nu am putea avea anticipate, în contextul în care mâine, în Parlament, se va discuta propunerea democraților de a demite Guvernul.

”O să avem o dezbatere interesantă și o să vedem cine totuși se teme de justiție adevărată”, a precizat Maia Sandu

Premierul a vorbit și despre schimbările care ar putea să se producă la nivel de coaliție PSRM – ACUM după ce au fost făcute modificări la Legea Procuraturii.

”Urmează să vedem ce se va întâmpla în următoarele zile”, a punctat Maia Sandu.

Maia Sandu a avut o reacție și la acuzațiile potrivit cărora membrii Guvernului care-l reprezintă nu ar fi profesioniști.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Politică
Un proiect de modificare a Legii Procuraturii, discutat de Guvern

”Acest Guvern este cel mai bun care l-a avut această țară vreodată și noi, din păcate, avem de curățat tare multă mizerie. Eu am văzut guverne de-a lungul timpului și vreau să vă spun că nicio guvernare, oricât de proastă nu au fost, nu a dăunat atât de mult statul așa cum a făcut-o Partidul Democrat din Moldova”, a precizat premierul.

Amintim că fracțiunea PDM din Parlament a înaintat în Legislativ o moțiune de cenzură prin care au solicitat retragerea votului de încredere acordat Guvernului Maia Sandu. Democrații sunt nemulțumiți de politicile Guvernului, în special în domeniile social și economic. Potrivit deputaților democrați, în patru luni de mandat Guvernul nu a înaintat în Parlament nicio inițiativă legislativă în domeniile social sau economic. Fracțiunea PDM a criticat lipsa de inițiative din partea Guvernului care să îmbunătățească mediul de afaceri, inițiative care să atragă investiții, lipsa proiectelor de infrastructură și lipsa acțiunilor în domeniul energetic.

Fluxul de știri
0