Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un proiect de modificare a Legii Procuraturii, discutat de Guvern

© Sputnik / Miroslav RotariПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a examinat și aprobat în ședința sa de astăzi un proiect de lege ce prevede modificarea Legii Procuraturii.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. La propunerea premierului Maia Sandu, pe agenda ședinței Guvernului, care a început la ora 13:00, a fost inclus un proiect de lege ce vizează modificarea Legii Procuraturii.

PSRM  - Sputnik Moldova
Politică
PSRM: ministrul Stamate trebuie să demisioneze: S-a întrecut orice limită

Între altele, proiectul prevede că prim-ministrul „preselectează cel puțin doi candidați și-i propune Consiliului Superior al Procurorilor”.

De asemenea, proiectul prevede și o modificare a procedurii de destituire din funcție a procurorului general.

Noul proiect a fost prezentat de ministrul Justiției, Olesea Stamate.

Deocamdată, textul proiectului n-a fost publicat, documentul fiindu-le prezentat membrilor Cabinetului de Miniștri cu puțin timp înainte de începutul ședinței. 

Reamintim că ministrul Justiției, Olesea Stamate, a anunțat la un briefing susținut în dimineața zilei că va semna un ordin de anulare a rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova.

„Concursul a fost viciat. Noi am optat pentru o comisie independentă și pentru un pluralism de opinii. (...) Responsabilitatea ne aparține. (...) Propun includerea pe agendă a unui proiect de lege care propune o asemenea soluție”, a declarat Maia Sandu în ședința Guvernului.

Olesea Stamate a apreciat că rezultatele concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general au fost „afectate”, iar „punctajul final” a fost „distorsionat”.

Ministrul a declarat că, în aceste condiții, nu poate promova lista cu cei patru candidați selectați și va semna un ordin de anulare a rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0