Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zinaida Greceanîi, despre alegeri anticipate și reforma justiției

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a făcut astăzi declarații despre reforma justiției și alegeri parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Reforma justiției este una foarte importantă și o vom susține, dar cu respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, a declarat  președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

PSRM  - Sputnik Moldova
Politică
PSRM: ministrul Stamate trebuie să demisioneze: S-a întrecut orice limită

Șeful Legislativului de la Chișinău a susținut, în cadrul unei întrevederi cu  membrii Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Seimas-ului Republicii Lituania că, este necesar de a respecta recomandările experților internaționali pentru a nu admite trecerea sistemului sub influența forțelor politice.

La această întrevedere, președintele Parlamentului a menționat că alegerile anticipate nu sunt necesare nimănui.

”Oamenii au obosit de alegeri, ei își doresc și așteaptă reforme sociale și economice”, a declarat Greceanîi.

Fracțiunea PSRM i-a cerut astăzi ministrului Justiției, Olesea Stamate, să demisioneze. Socialiștii solicită Blocului ACUM să desemneze un alt candidat pentru funcția de ministru al Justiției. Solicitarea vine după ce ministrul Justiției a declarat, în dimineața zilei de 6 noiembrie, că nu va aproba lista candidaților preselectați pentru funcția de procuror general al țării.

Potrivit socialiștilor, Stamate a fost supusă unor presiuni politice ca să ia această decizie.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Ce ascund deputații din coaliția majoritară atunci când vorbesc despre anticipate

”Constatăm că anumite presiuni politice care s-au făcut asupra ei au determinat-o să ia decizii care discreditează total reforma justiției, pune sub semnul întrebării independența ei ca politic și capacitatea de a gestiona în mod profesionist implementarea reformei justiției”, a declarat deputatul socialist Vasile Bolea.

În același timp, premierul Maia Sandu a anunțat în debutul ședinței Guvernului că își asumă răspunderea de a înainta CSP candidații pentru funcția de procuror general al țării. Guvernul și-a asumat astăzi răspunderea în fața Parlamentului prin care a votat modificări la Legea cu privire la Procuratură.

Fluxul de știri
0