Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incendiu lângă Arena Chișinău: Flăcări, pe 100 de hectare – Video

© Photo : Facebook / ISU TulceaIncendiu de vegetație
Incendiu de vegetație - Sputnik Moldova
Abonare
Un incendiu izbucnit în Sectorul Râșcani, lângă Arena Chișinău, a cuprins aproximativ 100 de hectare de vegetație uscată. Pompierii continua să lupte cu flăcările.

CHIȘINĂU, 2 sep – Sputnik. Trei echipaje de pompieri sunt antrenate la localizarea și lichidarea unui incendiu ce a izbucnit la orele amiezii în Sectorul Râșcani al Chișinăului, în apropiere de strada Bucovina.

Focul a cuprins aproximativ 100 de hectare de vegetaţie uscată, potrivit datelor preliminare anunțate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pompierii și salvatorii îndeamnă populaţia să nu aprindă gunoiul, vegetaţia uscată şi mireştea în apropierea spațiilor forestiere și a celor de locuit, pentru a evita incendiile de proporții.

Totodată, în Republica Moldova este în vigoare Codul Galben de incendiu, instituit de Serviciul Hidrometeorologic până în 4 septembrie.

Pericolul excepțional de incendiu este provocat de arșița de 33..34 de grade Celsius la umbră și de seceta prelungită.   

Fluxul de știri
0