Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trei pretendenți la șefia „Teleradio Moldova”: Iată cine sunt aceștia

© SputnikТелевизионный пульт
Телевизионный пульт - Sputnik Moldova
Abonare
Trei candidați s-au înscris în concursul pentru ocuparea funcției de director general al „Teleradio Moldova”.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Jurnaliştii Ion Terguță, Cornelia Stefoglu și actualul director al companiei, Olga Bordeianu, și-au depus dosarele la concursul pentru ocuparea funcției de director general al Instituţiei Publice Compania „Teleradio Moldova”.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Societate
De ce Serviciul Vamal rămâne în continuare fără director

Precizarea a fost făcută pentru presă de reprezentanți ai Consiliului de Supraveghere (CS) a „Teleradio Moldova”. CS se va întruni astăzi în ședință pentru a valida dosarele celor trei candidați și a stabili data concursului.

Directorul general al „Teleradio Moldova” este numit în funcție pentru un mandat de șapte ani.

Concursul a început cu întârziere. Din acest motiv, Consiliul Audiovizualului a supus anterior votului o propunere de demitere a actualei componențe a CS.

La concurs au fost admiși doar cetăţeni cu studii universitare, care cunosc limba română și o limbă de circulație internațională, au cel puțin zece ani de activitate în presă și cel puțin cinci ani de activitate la radio și/sau televiziune.

Candidații au prezentat un proiect managerial de dezvoltare a „Teleradio Moldova” pentru anii 2019-2026.

Câștigător în concursul pentru funcția de director general al „Teleradio Moldova” va deveni candidatul care va acumula cel puțin 2/3 din voturile membrilor CS.

Fluxul de știri
0