Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reunificarea Germaniei: Steinmeier i-a mulțumit lui Gorbaciov

© AP Photo / Fernando VergaraFrank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier - Sputnik Moldova
Abonare
Frank-Walter Steinmeier i-a adresat o scrisoare fostului președintele al URSS, Mihail Gorbaciov, în care aduce mulțumiri în numele poporului german pentru aportul la unificarea Germaniei.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, i-a adus mulțumiri fostului lider al URSS, Mihail Gorbaciov, pentru aportul său la reunificarea țării și și-a exprimat regretul în legătură cu starea actuală a relațiilor ruso-germane și ruso-europene.

 Mihail Gorbaciov - Sputnik Moldova
Gorbaciov: Este în interesul Occidentului să renunțe la sancțiunile împotriva Rusiei

"În aceste zile, Germania își amintește de căderea Zidului Berlinului, care a avut loc acum 30 de ani. Nu am uitat și nu vom uita niciodată acea reunificare pașnică a țării mele și acest sfârșit al divizării Europei, care erau imposibile fără decizii curajoase și umane pe care le-ați luat atunci. Privind în trecut, înțeleg bine că nu toate așteptările acelor zile au fost realizate. Cel mai mult mă întristează starea relațiilor ruso-germane și ruso-europene", menționează Steinmeier în scrisoarea dată publicității de cancelaria șefului statului german.

Președintele Germaniei a adăugat că „sarcina și obligația noastră este să nu ne împăcăm cu adâncirea dezbinării din ultimii ani și să nu trecem cu vederea obiectivul unui viitor comun în pace și cooperare”.

“În aceste zile, aș vrea să vă comunic sincer și clar: Germania vă este profund recunoscătoare și vă datorează întotdeauna recunoștința”, a adăugat Steinmeier.

Fluxul de știri
0