Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Iată care sunt produsele ce înrăutățesc starea de spirit

© Sputnik / Miroslav RotariMagazin, produse - imagine simbol
Magazin, produse - imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Medicul nutriționist Elena Solomatină, într-un interviu acordat pentru ”Vecherniaia Moskva”, dezvăluie care sunt produsele ce port genera o stare de spirit proastă.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Medicul nutriționist Elena Solomatină, într-un interviu acordat pentru ”Vecherniaia Moskva”, a recomandat renunțarea la alcool și la o serie de produse în cazul în care o persoană are o dispoziție proastă.

Potrivit acesteia, alcoolul ridică mai întâi dispoziția, apoi vine intoxicația și deshidratarea, iar „starea de bine și buna dispoziție dispar”.

De asemenea, Solomatina recomandă renunțarea la consumul de dulciuri pe stomacul gol. Ea a explicat acest lucru spunând că „nivelul de glucoză va crește brusc, iar apoi va scădea brusc; rezultatul - euforia ușoară va fi înlocuită de oboseală, irascibilitate”.

Ionuț Verzea și Eniko Pal - Sputnik Moldova
Nutriționist: Nu mâncați acest aliment, vă îmbolnăvește

Nutriționistul mai avertizează și în legătură cu dorința de a mânca alimente sărate: mai întâi, acestea oferi vitalitate, apoi vor duce la o lipsă de energie. Acest lucru vizează salamul, crenvurști, slănina și oricare alt tip de carne procesată.

În plus, ea a propus renunțarea la carnea grasă și salatele cu maioneză: aceste feluri de mâncare vor agrava starea de spirit, deoarece „stomacul” va scoate „o cantitate corectă de sânge pentru digerarea alimentelor grele”. Acest lucru va duce la oboseală și starea de indispoziție.

Potrivit acesteia, bananele, roșiile, citricele și, de asemenea, ciupercile stridii vor ajuta la îmbunătățirea stării de spirit. De asemenea, medicul recomandă consumul de morcovi, ciocolată neagră, nuci, iaurt și produse lactate fermentate.

Cu toate acestea, ea a avertizat că ciocolata poate provoca dureri de cap.

Iată produsele care vor ajuta la depășirea stării de irascibilitate și a carbohidraților complecși: făină de ovăz, paste cu fructe de mare, pește gras.

„Curmalele, fructele uscate și ceaiul verde sunt de asemenea bune”, a spus Solomatina. 

Fluxul de știri
0