Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Nutriționist: Nu mâncați acest aliment, vă îmbolnăvește

© Sputnik / Rodion ProcaIonuț Verzea și Eniko Pal
Ionuț Verzea și Eniko Pal - Sputnik Moldova
Abonare
Un aliment considerat sănătos și necesar organismului, declanșează majoritarea bolilor cronice, susține nutriționista Eniko Pal.

CHIȘINĂU, 15 iun - Sputnik, Maria Dimineț. Industria farmaceutică și industria cărnii plătesc angajații din sistemul sănătății ca să susțină că produsele animaliere, în special carnea, sunt sănătoase și necesare pentru dezvoltarea organismului. Declarația a fost făcută, în cadrul emisiunii ”Probă la microSCOP”, de către nutriționista Eniko Pal, autoarea cărții ”Ghidul bobocului vegan”.

”Din cauza alimentației de origine animală ne naștem bolnavi, trăim bolnavi și murim bolnavi. Fără ca să realizăm, susținem industria farmaceutică, care în cârdășie cu industria cărnii plătește medicii ca să ne spună informații false. Multe dereglări hormonale sunt declanșate anume de produsele de origine animală”, a declarat Eniko Pal.

Eniko Pal a exclus din alimentație produsele animaliere acum 13 ani, după ce a înțeles că acestea dăunează sănătății. A căutat o alternativă, pe care a găsit-o în alimentația vegană.

”Consumul de carne dăunează fizic și spiritual. Carnea este un animal ucis.  Eu am devenit alt om după ce am renunțat la produsele animaliere”, a precizat Eniko Pal.

Recent, Eniko Pal a lansat cartea ”Ghidul bobocului vegan”, la care a lucrat mai mulți ani. Lucrarea conține rețete vegane simple și sfaturi pentru cititori.  

”Cartea este scrisă pentru acei oameni care vor să devină vegani, dar nu știu ce să întreprindă. Din carte ei pot afla despre alimente și rețete. Bucatele vegane sunt simplu de gătit. Nu trebuie să fii bucătar. În jumătate de oră poți pregăti ceva gustos pentru cină”, a explicat Eniko Pal.

La scrierea și editarea cărții ”Ghidul bobocului vegan, Eniko Pal a fost ajutată de soțul ei Ionuț Verzea, care a adoptat acest regim alimentar acum trei ani. El susține că este ușor să treci de la alimentația tradițională la cea vegană.

”În prezent, alimentele vegetale sunt accesibile. Sunt tot mai mulți producători care oferă asemenea produse. În plus, să nu uităm de fructele și legumele de sezon, cultivate în spațiul nostru, în perioada vară-toamnă. Pentru iarnă, avem conserve din legume și fructe. Avem multe boboase care pot fi păstrate ușor pe parcursul iernii”, a menționat Ionuț Verzea.

Eniko Pal și Ionuț Verzea recomandă persoanelor interesate să adopte un regim alimentar vegan să respecte, pentru început, posturile creștine. În acest mod, organismul se va obișnui cu produsele vegetale. Respectiv, tranziția de la un meniu tradițional la unul vegan va fi ușoară.   

Mai multe detalii aflați din emisiunea moderată de jurnalista Gutiera Prodan ”Probă la microSCOP”.

Fluxul de știri
0