Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zece șoferi au lăsat bani în mașina polițiștilor: Iată de ce - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariȘofer la volan
Șofer la volan - Sputnik Moldova
Abonare
Zece conducători auto care nu au vrut să li se întocmească procese verbale pentru că au încălcat Regulamentul Circulației Rutiere, au încercat să ofere mită polițiștilor.

CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Zece conducători auto au încercat să mituiască mai mulți polițiști pentru a evita sancțiunile pentru încălcării săvârșite. Șoferii au fost documentați în perioada 28 octombrie - 04 noiembrie, pentru corupere activă. Aceștia au vrut să le ofere mită polițiștilor, în mărime de la 100 până la 500 de lei, pentru ca oamenii legii să nu le întocmească procese verbale.

Cei zece șoferi au comis următoarele încălcări: au urcat în stare de ebrietate la volan, au depășit limita de viteză, au condus în lipsa permisului de conducere, nu au respectat cerințelor marcajului rutier etc.

Алкотестер - Sputnik Moldova
Permisul auto - anulat pe viață, mașina - confiscată: Plan drastic al Guvernului

În municipiul Chișinău au fost înregistrate cinci infracțiuni din categoria dată, trei infracțiuni în raioanele Comrat, Criuleni, Telenești, iar două infracțiuni pe șoselele Chișinău-Hâncești și Anenii Noi–Căușeni, în timpul patrulării echipelor mobile ale Inspectoratului Național de Patrulare. 

Fiind avertizați de polițiști despre răspunderea penală pe care o implică darea de mită, cetățenii în cauză au insistat să ofere anumite sume de bani și chiar le-au lăsat în automobilele de serviciu ale angajaților INP.

Cei 10 conducători auto, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 325 alin. (1) Cod penal al RM “Corupere activă”, riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și cu amendă în mărime de la 100 000 la  200 000 de lei.

În acest context, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI îndeamnă cetățenii să se abțină de la orice acțiuni de corupție, iar în cazul în care cunosc sau sunt forțați să ia parte la acțiuni cu caracter corupțional, să apeleze necondiționat la numărul scurt 1520.

Fluxul de știri
0