Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A 8 ședință a Consiliului Coordonator al CSI, la Chișinău - detalii

Abonare
La cea de-a 8 ședință a Consiliului Coordonator al CSI au participat reprezentanți ai ANSA, MADRM cât și ai statelor CSI: Federația Rusă, Republica Belarus, Armenia, Azerbaijan, Kazahstan, Kîrgîzstan.

CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. La Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, astăzi, s-a desfășurat cea de-a opta ediție a Consiliului Coordonator al CSI în domeniul carantinei plantelor. La eveniment au participat reprezentanți ai ANSA, MADRM cât și ai statelor CSI: Federația Rusă, Republica Belarus, Armenia, Azerbaijan, Kazahstan, Kîrgîzstan.

 Director General Adjunct ANSA, Ela Malai, a apreciat activitatea consiliului, care are un aport semnificativ în domeniul protecției plantelor și de fortificare a carantinei la nivel interstatal.

”La ședințele anuale ale reprezentanților din statele membre ale CSI are loc un schimb de opinii și un dialog constructiv care conduce la ameliorarea situației în domeniul fitosanitar”, a menționat Elena Malai.
Vadim Brânzan  - Sputnik Moldova
Vadim Brînzan, la Consiliul Electroenergetic al statelor CSI: Ce decizii au fost luate

Participanții întrunirii au ascultat raportul privind activitatea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova, prezentat de către Svetlana Lungu, șefă a Direcției protecția planelor ANSA. Membrii Consiliului Coordonator au prezentat informații privind starea fitosanitară din statele pe care le reprezintă, au introdus modificări în Acordul de colaborare în domeniul de carantină a plantelor și au ascultat mai multe comunicări privind domeniul de protecție a plantelor. Ședințele Consiliului Coordonator vor continua și pe parcursul zilei de mâine.

Fluxul de știri
0