Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vadim Brînzan, la Consiliul Electroenergetic al statelor CSI: Ce decizii au fost luate

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Brânzan
Vadim Brânzan  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei și Infrastructurii Republicii Moldova, care se află la Consiliul șefilor de Guverne ale statelor membre CSI, a participat la lucrările Consiliului Electroenergetic.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Procesul de pregătire a sistemelor electroenergetice ale comunității CSI pentru următoarea perioadă toamnă-iarnă 2019-2020 a fost subiectul principal de pe agenda Consiliului Electroenergetic, la care participă și ministru Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova, Vadim Brînzan.

Vadim Brânzan - Sputnik Moldova
Brânzan, despre prioritățile Moldovei în cooperarea cu CSI

În cadrul ședinței s-a discutat și despre dezvoltarea sectoarelor electroenergetic, a economiei, inovației și digitalizării în statele membre CSI.

În urma unor lungi discuții, ministrul rus al Energiei, Alexandr Novak i-a înaintat Consiliului CSI Electroenergetic o propunere privind formarea prognozelor pe termen lung a bilanțurilor de combustibil și de energie prognozate ale țărilor membre ale Consiliului.

Datele arată că sistemul electroenergetic cumulativ a statelor CSI constituie o capacitate a stațiilor electrice de peste 322 milioane de kilowați, producerea a 1264 miliarde kilowați de energie electrică anual, iar lungimea sumară a liniilor electrice depășește 200 mii de kilometri.

Șefii de guvern din țările CSI au semnat 17 documente>>>

Aceasta este cea de-a 55-a ședință a Consiliului al  Comunității Statelor Independente a (CSI), desfășurat la Moscova, Rusia.

Fluxul de știri
0