Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanț după turul doi: Partidele cu cei mai mulți primari în centre raionale și municipii

© Sputnik / Miroslav RotariКишиневцы голосуют на втором туре местных выборов
Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Abonare
După turul doi al alegerilor locale, toate localitățile din țară și-au ales primarii. Iată care formațiuni politice au cei mai mulți primari în centre raionale și municipii.

CHIȘINĂU, 4 nov Sputnik În lupta pentru cârma primăriilor din centre raionale și municipii, câștigător este Partidul Socialiștilor, reprezentanții căruia au învins în nouă astfel de localități: Briceni, Ocnița, Soroca, Florești, Criuleni, Anenii Noi, municipiul Chișinău, dar și în două municipii din UTA Găgăuzia – Comrat și Ceadîr-Lunga.

Игорь Додон, Майя Санду, Зинаида Гречаный - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre coaliția PSRM-ACUM: Lucrurile se pot schimba săptămâna viitoare

Partidul Nostru a câștigat opt primării din municipii și centre raionale – Dondușeni, Drochia, Râșcani, Glodeni, Fălești, Cantemir, Vulcănești și municipiul Bălți.

Reprezentanții Blocul ACUM vor conduce primăriile din trei centre raionale: Călărași, Cimișlia și Căușeni.

Și Liberal-democrații au câștigat lupta pentru trei primări din centre raionale – Șoldănești, Telenești și Leova.

Partidul Democrat are două primării – cele din Nisporeni și Hâncești.

Reprezentanții Partidului ”Șor” vor fi la cârma primăriei Orhei și a celei din municipiul Taraclia.

Partidul Popular European din Moldova a învins în lupta pentru primăria din orașul Rezina, iar reprezentantul Partidului Unității Naționale a câștigat la Sângerei.

Șapte centre raionale – Edineț, Ungheni, Strășeni, Ialoveni, Cahul, Ștefan Vodă și Basarabeasca vor fi conduse de primari independenți.

Duminică 3 noiembrie s-a desfășurarea turului doi de scrutin pentru alegerea primarilor în 384 de localități. Pentru fotoliile de primar s-au confruntat 175 de reprezentanți ai PSRM, 173 - ai PDM, 167 - ai Blocului ACUM, 44 - ai PLDM, 38 - ai Partidului ”Șor”, 20 - ai ”Partidului Nostru”, 16 - ai PCRM și 84 de candidați independenți.

Fluxul de știri
0