Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turul doi al alegerilor locale: Anunț important al Poliției

© Sputnik / Алена МатвееваВход в избирательный участок №73 в Кишиневе
Вход в избирательный участок №73 в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Republicii Moldova a venit cu  unele recomandări pentru cetățenii care vor merge astăzi să voteze în cadrul celui de al doilea tur de scrutin al alegerilor locale generale.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Poliția a anunțat că va lua toate măsurile pentru buna derulare a procesului electoral de astăzi, 3 noiembrie 2019, în municipiul Chișinău și celelalte localități unde au loc alegeri locale repetate.

Pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite, polițiștii le recomandă alegătorilor care vor veni la urne să respectați prevederile legale și confidențialitatea votului.

”Noi vom fi la datorie pentru a asigura ordinea și liniștea publică, iar măsurile întreprinse urmăresc asigurarea bunei desfăşurări a alegerilor, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor în această perioadă”, a anunțat poliția într-un comunicat.

Второй тур местных выборов в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
CEC: La două secții de votare au fost înregistrate incidente la deschidere
  Duminică, 3 noiembrie 2019, în 383 de localităţi din Republica Moldova are loc turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor.

Comisia Electorală Centrală a stabilit, pentru data de 3 noiembrie 2019, desfășurarea turului doi de scrutin pentru alegerea primarilor în 383 de localități. În lupta ”unu la unu” se vor confrunta 175 de reprezentanți ai PSRM, 173 - ai PDM, 167 - ai Blocului ACUM, 44 - ai PLDM, 38 - ai Partidului ”Șor”, 20 - ai ”Partidului Nostru”, 16 - ai PCRM și 84 de candidați independenți.

În urma scrutinului din 20 0ctombrie 2019, în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar general al Capitalei au acces candidatul socialiștilor Ion Ceban și cel al Blocului ACUM (DA și PAS) Andrei Năstase. Amintim că Ceban a acumulat în primul tur 40,19% din voturi, iar pentru Năstase au votat 31,08% dintre alegători.

Fluxul de știri
0