Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Ion Ceban așteaptă schimbări cât mai rapide în Chișinău - Video

Abonare
După ce și-a exercitat dreptul la vot, Ion Ceban a declarat că a votat cu gândul la un viitor mai bun pentru copii, tineri, adulți și oamenii în vârstă.

Candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și-a exercitat dreptul la vot în cadrul turului doi de scrutin al alegerilor locale generale.

Acesta a venit la secția de votare, la fel ca și în primul tur de scrutin, împreună cu soția sa. Ceban a declarat că a votat cu gândul la un viitor mai bun pentru copii, tineri, adulți și oamenii în vârstă.

”Am votat pentru un viitor mai bun pentru oraș și suburbii. Pentru un oraș modern și frumos. Am votat ca aceste schimbări să vină cât mai repede posibil”, a declarat Ceban.

De asemenea, candidatul la funcția de primar spune că a votat pentru o infrastructură mai bună a Chișinăului și pentru o Capitală care să fie administrată profesionist.

Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Politică
Turul doi al alegerilor locale: Primele concluzii și rezultate

Duminică, 3 noiembrie 2019, în 384 de localităţi din Republica Moldova are loc turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor.

În urma scrutinului din 20 0ctombrie 2019, în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar general al Capitalei au acces candidatul socialiștilor Ion Ceban și cel al Blocului ACUM (DA și PAS) Andrei Năstase. Amintim că Ceban a acumulat în primul tur 40,19% din voturi, iar pentru Năstase au votat 31,08% dintre alegători.

La al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 21:00. Primele rezultate preliminare ale scrutinului de astăzi vor fi oferite de CEC aproape de ora 22:00.

Fluxul de știri
0