Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ceban: Am votat pentru o Capitală care să fie administrată profesionist

© Sputnik / Miroslav RotariИон Чебан проголосовал во втором туре местных выборов
Ион Чебан проголосовал во втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Ceban a venit la secția de votare, la fel ca și în primul tur de scrutin, împreună cu soția sa. După ce și-a exercitat dreptul la vot, Ceban a declarat că a votat cu gândul la un viitor mai bun pentru copii, tineri, adulți și oamenii în vârstă.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și-a exercitat dreptul la vot în cadrul turului doi de scrutin al alegerilor locale generale.

Acesta a venit la secția de votare, la fel ca și în primul tur de scrutin, împreunăcu soția sa. După ce și-a exercitat dreptul la vot, Ceban a declarat că a votat cu gândul la un viitor mai bun pentru copii, tineri, adulți și oamenii în vârstă.

”Am votat pentru un viitor mai bun pentru oraș și suburbii. Pentru un oraș modern și frumos. Am votat ca aceste schimbări să vină cât mai repede posibil”, a declarat Ceban.

Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Societate
Primele rezultate preliminare ale alegerilor de astăzi: CEC anunță când va da informații

De asemenea, candidatul la funcția de primar mai spune că a votat pentru o infrastructură mai bună a Chișinăului și pentru o Capitală care să fie administrată profesionist.

Ion Ceban a declarat că ziua de astăzi își o va petrece cu familia în prima parte, după care va merge la staff-ul electoral, iar odată cu închiderea secțiilor de votare, va merge la dezbateri post electorale la mai multe televiziuni.

Duminică, 3 noiembrie 2019, în 384 de localităţi din Republica Moldova are loc turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor. Pentru suplinirea celor 384 de mandate de primar candidează 768 de persoane. 589 dintre candidați sunt bărbați și 179 sunt femei. Cel mai tânăr dintre candidați are 25 de ani, iar cei mai în vârstă au câte 72 și, respectiv, 74 de ani. Din totalul candidaților la funcția de primar 85 sunt independenți, iar 683 reprezintă o formațiune politică.

La al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 21:00. Primele rezultate preliminare ale scrutinului de astăzi vor fi oferite de CEC aproape de ora 22:00.

Fluxul de știri
0