Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Psiholog: Fără această calitate riști să fii marginalizat de comunitate

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Zinaida Gribincea a vorbit despre o trăsătură esențială a caracterului – respectul.
Psiholog: Fără această calitate riști să fii marginalizat de comunitate

Fără această calitate riști să fii marginalizat de comunitate, susțin psihologii. Potivit Zinaidei Gribincea, respectul este mai mult decât o calitate. Acesta este un element al artei de a conviețui în comun cu alți oameni.

"Atunci când omul nu are respect riscă să fie marginalizat de comunitatea din care face parte. Atunci când știi să respecți ești acceptat de comunitate.Ooamenii tind să-ți aprecieze valoarea pe care o ai tu ca personalitate", a subliniat Gribincea.

Potrivit psihologului, atunci când copiii  sunt "aruncați" în vâltoarea socială, încă de la grădiniță, ei trebuie să fie învățați de către părinți că cea mai importantă calitate este respectul.

"Respectul se educă încă din primii ani de viață în familie. Desigur că părinții sunt un exemplu în acest sens, întrucât ei sunt cei de la care învață copiii. Mai mult, dacă părinții își doresc ca copilul lor să fie respectuos cu cei din jur, atunci și ei trebuie să-l respecte", a menționat psihologul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0