Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Domeniile prioritare în care trebuie să investească un stat

© Sputnik / OsmatescoErica Zucec
Erica Zucec - Sputnik Moldova
Abonare
Activist civic: Dacă am ști să economisim din perspectiva investițiilor în cele mai importante domenii, atunci am câștiga mult mai mult.
Domeniile prioritare în care trebuie să investească un stat

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", activistul civic Erica Zucec a vorbit despre domeniile prioritare în care trebuie să investească un stat pentru a avea economii reale. Potrivit ei, adesea se economisește pe sectoarele de activitate precum sunt educația, sportul sau cultura.

În acest context, activistul civic a prezentat un studiu pe care l-a elaborat o asociație din România: Cât ar economisi statul, dacă ar investi în educația sexuală a minorilor?

"Pentru a preda disciplina de educație sexuală în licee și gimnazii, timp de un an de zile, este necesară o investiție de un milion două sute de mii de euro. S-a constatat că, într-un an, aproape 90 de minori nu ar mai naște copii, aproape 500 de tineri nu ar mai face avort, până la 20 nu s-ar îmbolnăvi de Sifilis și aproximativ 6 minori nu s-ar mai îmbolnăvi de Hiv/Sida", a subliniat Erica Zucec.

Potrivit asociației din România, cheltuielile pentru a trata și a întreține acești minori s-au dovedit a fi mult mai mari decât acea investiție de un milion două sute de mii de euro.

"Dacă am ști să economisim din perspectiva investițiilor, atunci am câștiga mult mai mult", a punctat Zucec.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0