Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federația Rusă: „Căștile Albe” pregătesc provocări cu utilizarea armelor chimice în Siria

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Accesați arhiva multimediaSiria, filtru al poliției militare ruse
Siria, filtru al poliției militare ruse - Sputnik Moldova
Abonare
Căștile Albe pregătesc o serie de provocări cu utilizarea armelor chimice în Siria, afirmă Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Organizația Căștile Albe, împreună cu teroriștii, intenționeze să organizeze o serie de provocări în Siria cu utilizarea armelor chimice, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Министр обороны РФ Сергей Шойгу - Sputnik Moldova
Rusia
Șoigu a dat aprecieri mersului realizării memorandumului ruso-turc cu privire la Siria

"Informațiile despre activitatea Căștilor Albe primește tot mai multe confirmări... Potrivit datelor existente, pe care le transmite regulat guvernul Siriei Organizației Națiunilor Unite, Căștile Albe intenționează să organizeze împreună cu teroriștii o serie de provocări în Siria cu utilizarea armelor chimice", a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

Anterior, Casa Albă a anunțat că președintele SUA, Donald Trump, a convenit asupra alocării a 4,5 milioane de dolari Forțelor de Apărare Civilă din Siria, cunoscute drept “Căștile Albe”.

Potrivit Mariei Zaharova, Rusia este dezamăgită de decizia SUA de a oferi finanțare Căștilor Albe. Ea a menționat că Rusia a prezentat public dovezi ale existenței unor legături între Căștile Albe și structurile teroriste, dar și cu privire la acțiunile pseudoumanitare.

Organizația Căștile Albe, devenită cunoscută și susținută în Occident, și-a declarat drept scop salvarea populației pașnice din zonele desfășurării acțiunilor militare, însă au fost acuzate de autoritățile siriene de relații cu extremiștii și desfășurarea unei activități propagandistice ostile. MAE al Rusiei a calificat activitatea Căștilor Albe drept element al unei campanii de ponegrire a autorităților legitime ale Siriei, acuzându-le de organizarea unor provocări sub pretextul cărora Occidentul a acuzat Damascul de utilizarea armelor chimice și a aplicat atacuri asupra unor obiective ale trupelor guvernamentale.

Fluxul de știri
0