Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump vrea „să strice” acordul dintre Marea Britanie și UE - Cere un „Brexit dur”

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Preşedintele american Donald Trump a criticat ieri acordul de ieşire din UE negociat de premierul britanic Boris Johnson, motivând că acesta nu va permite un tratat comercial cu SUA

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Mai mult, Trump l-a îndemnat pe Boris Johnson să se alieze cu Nigel Farage și cu susţinătorii unui Brexit dur pentru alegerile legislative din decembrie.

Brexit - Sputnik Moldova
Brexit se amână, dar nimeni nu știe până când

Preşedintele american, care promisese anterior Regatului Unit un "acord magnific" odată ce va fi părăsit Uniunea Europeană, a acordat un interviu lui Nigel Farage la postul britanic de radio LBC, în plină lansare a campaniei electorale pentru alegerile anticipate din 12 decembrie.

"Pentru a fi sincer cu voi, cu acest acord, sub anumite aspecte, nu veţi putea face comerţ. Noi nu putem încheia un acord comercial cu Regatul Unit", a declarat preşedintele american.

"Johnson este într-o poziţie foarte dificilă şi cred că este dispus să facă ceea ce nimeni altcineva nu ar face", i-a spus Trump liderului Partidului Brexit, Nigel Farage.

Trump a avertizat că acordul cu UE în forma actuală împiedică acordul cu SUA:

"Şi noi vrem să facem comerţ cu Marea Britanie şi voi vreţi să faceţi comerţ cu noi, însă ca să fiu sincer acest acord (privind Brexitul) - sub anumite aspecte ale acordului - nu o putem face. Nu se poate face comerţ", a declarat președintele american.

Brexit - Sputnik Moldova
Negocieri fără un sfârșit: Cine vrea amânarea Brexit și cine se opune

În acelaşi interviu realizat telefonic, Donald Trump l-a îndemnat pe Boris Johnson să se alieze pentru legislativele anticipate cu "amicul" Nigel Farage pentru că acordul negociat la mijlocul lunii octombrie cu Bruxellesul menţine Regatul Unit prea aproape de UE.

"Mi-ar plăcea să vă văd împreună cu Boris, pentru că aţi obţine un scor bun, pentru că v-aţi descurcat foarte bine la ultimele alegeri, iar el vă respectă foarte mult", a spus preşedintele Statelor Unite.

La alegerile europene de la sfârşitul lunii mai, partidul politic al lui Nigel Farage s-a clasat pe primul loc cu 31,6% din voturi.

Fluxul de știri
0