Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gest emoționant al locuitorilor Capitalei: Iată ce s-a întâmplat într-un magazin

© Sputnik / Miroslav RotariFranzele
Franzele - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii care nu sunt indiferenți la ceea ce se întâmplă în jurul lor au demonstrat cum poți avea grijă de persoanele nevoiașe.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. „Cel sătul nu-l crede pe cel flămând”. Acest proverb caracterizează uneori destul de exact starea societății. Pentru că nu toată lumea trăiește conform poruncii biblice „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

Magazin - Sputnik Moldova
Societate
Ar putea crește prețurile la unul dintre cele mai folosite produse alimentare – Detalii

Însă pentru mulți locuitori ai Capitalei „milostenia” și „compasiunea” nu sunt vorbe goale. Chișinăuienii manifestă o atitudine plină de solicitudine față de pensionari și persoanele sociovulnerabile și încearcă să le acorde o mână de ajutore. Chiar dacă acest ajutor este aproape simbolic, pentru omul aflat la ananghie înseamnă foarte mult.

Într-un magazin din Chișinău, oamenii simpli au improvizat un stand social.

Au pus, pur și simplu, pe un pervaz din magazin un coș din plastic cu vreo câteva franzele și au lipit o foaie pe care au scris: „Pentru cine nu are bani de pâine!”

Desigur, ținând cont de nivelul de trai al pensionarilor moldoveni, pâinea din coș dispare repede. Însă „cutia milei” se umple în permanență: cumpărătorii care doresc să-i ajute pe bătrâni cumpără o franzelă în plus și o lasă acolo. 

© Photo : Facebook / chisinau.failPâine pentru cei care nu au bani
Gest emoționant al locuitorilor Capitalei: Iată ce s-a întâmplat într-un magazin - Sputnik Moldova
Pâine pentru cei care nu au bani

 

Fluxul de știri
0