Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Matvienko: Pentru studenții străini trebuie create condiții de angajare în Rusia

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaPreședintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko
Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a explicat cum ar trebui să fie îmbunătățite condițiile de angajare la muncă în Federația Rusă pentru studenții străini.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Consiliul Federației pregătește un proiect de lege care va spori atractivitatea instituțiilor de învățământ superior din Rusia.

”Anual, sub patronatul Consiliului Federației, în Crimeea se desfășoară forumul internațional umanitar din Livadia. Una dintre chestiunile puse în discuție la forum este crearea unor condiții mai favorabile și accesibile pentru angajarea în câmpul muncii în Federația Rusă a studenților străini”, a declarat președintele consiliului Federației, Valentina Matvienko, la Conferința mondială „Compatrioatele și continuitatea dintre generații”.

Unde pot munci imigranții: O nouă decizie a Guvernului Rusiei - Sputnik Moldova
Video
Mai puțină forța de muncă străină în Rusia: Cum vor fi afectați moldovenii - video
Consiliul Federației pregătește un proiect de lege. Matvienko și-a exprimat speranța că acesta va putea fi examinat la sesiunea de toamnă.

Toți studenții străini vor putea, în cazul în care vor dori, să câștige un ban în Rusia, a adăugat președintele Consiliului Federației. Acest proiect de lege va spori atractivitatea instituțiilor de învățământ superior din Rusia și va veni în sprijinul studenților străini, afirmă cu încredere Matvienko.

Totodată, aceasta a subliniat că în Rusia ar trebui create pentru studenții străini condiții mai favorabile de angajare în câmpul muncii în Federația Rusă.

Fluxul de știri
0