Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Mai puțină forța de muncă străină în Rusia: Cum vor fi afectați moldovenii - video

Abonare
Guvernul Rusiei a stabilit domeniile de activitate în care va fi limitată cota imigranților. Aflați din materialul nostru video unde vor apărea noi locuri de muncă începând cu anul 2020 și ce vor trebui să facă acum străinii în Rusia.

Documentul care stabilește cotele pentru forța de muncă străină a fost semnat deja de premierul rus Dmitri Medvedev. Aceste măsuri sunt întreprinse pentru ca o parte din locurile vacante să fie ocupate de cetățeni ruși.

Noi locuri de muncă pentru cetățenii ruși vor apărea, începând cu anul 2020, în domeniile comerțului, transporturilor, construcțiilor și agriculturii.

Imigranților le va fi interzis să muncească în farmacii, în piețele cu amănuntul, în punctele comerciale din afara magazinelor și chioșcurilor.

În schimb, străinii vor putea vinde tutun și alcool în punctele specializate, însă nu pot depăși 15% din numărul total de angajați.

În domeniul sportului, cota imigranților nu trebuie să depășească 25% În domeniul transporturilor – maximul este de 26%.

Întreprinderile agricole vor putea angaja până la 50 la sută de cetățeni ai altor state.

Pentru prima dată a fost impusă o cotă în domeniul construcțiilor.

Experții au atenționat în repetate rânduri că țara noastră este dependentă de transferurile bancare din străinătate. Potrivit statisticii, locuitorii de la sate depind într-o măsură mai mare de aceste transferuri. În cea mai mare parte, veniturile acestora constau din banii trimiși acasă de rudele plecate la muncă peste hotare. lider la transferuri de mijloace bănești în Moldova este Rusia – doar în luna septembrie, suma transferurilor a fost de aproximativ 21 de milioane de dolari.

Fluxul de știri
0