Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Există oare semne de redresare a economiei moldovenești

CC0 / Pixabay / rawpixel / Oficiu
Oficiu - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul economic Tatiana Lariușina a explicat într-un interviul pentru Sputnik Moldova dacă putem considera că economia moldovenească a intrat în perioada de stabilizare.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Mediul de afaceri are nevoie de anumite semnale pozitive încurajatoare, care ar vădi că actualul Guvern este capabil să întreprindă pași reali pentru susținerea dezvoltării businessului și stimularea unei competitivității pe care să putem conta. În Moldova există prea multe probleme și, deși după schimbarea puterii în țară, există o mare tentație de a spune că economia moldovenească a început în sfârșit să se stabilizeze, la ora actuală totuși este necesar să trecem cât mai repede de faza finalizării demontării, consideră expertul economic Tatiana Lariușina.

„Sarcinile care stau în fața actualului Guvern prezintă o mare provocare. Avem nevoie cât mai urgent de rezultate pozitive. Totodată, sunt necesare astfel de reforme care să fie susținute prin acțiuni reale, nu doar să fie declarate. Iar beneficiari ai reformelor nu  trebuie să fie reprezentanții noii elite, ci companiile și populația”, a menționat Lariușina.

Potrivit acesteia, cetățenii trebuie să observe și să simtă rezultatele noilor decizii din sfera economică.

Consiliul raional Râșcani - Sputnik Moldova
Politică
Coaliția PSRM-ACUM va fi creată și la nivel local în peste 25 de raioane

Astfel de reforme trebuie înfăptuite cât mai urgent, ele trebuie implementate și realizate, ele trebuie să beneficieze de susținerea populației și a comunității de afaceri.

„La drept vorbind, în Moldova niciun fel de reforme, nici chiar cele mai chibzuite, nu au dat nici un fel de rezultate pozitive, dacă nu au fost înțelese și susținute de populație”, a declarat economista.

De aceea Moldova are nevoie nu de o simplă creștere economică și de niște indici în dările de seamă. Ci de astfel de schimbări care vor fi sesizate de toate categoriile populației și de companiile care nu-și pierd speranța într-o schimbare spre mai bine.

Fluxul de știri
0