Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Iată cine este artistul din Moldova, născut în căruță

© Photo : Facebook / Arseni BotnaruArseni Botnaru
Arseni Botnaru - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară a dezvăluit detalii impresionante din viața sa.
Incredibil: Iată cine este artistul din Moldova, născut în căruță

Arseni Botnaru este unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară de la noi. De-a lungul carierei sale, a înregistrat peste 200 de cântece. Născut pe 31 octombrie 1950 în satul Şurele (Chetrosu), raionul Drochia, artistul ne-a dezvăluit detalii impresionante din viața lui.

"După amiază mama a plecat spre maternitate însă așa și nu a mai ajuns. M-a născut în căruță. Atunci mama mi-a zis: Dragul mamei, vei "umbla pe drumuri", a relatat interpretul.

Arseni Botnaru a împlinit frumoasa vârstă de 69 de ani și are peste 40 de ani de activitate artistică. Totuși, artistul spune că cea mai mare realizare din viața lui sunt copiii și cei șapte nepoți.

"Sunt mândria mea", a spus interpretul.

În 1995, Arseni Botnaru a primit titlul "Maestru în Artă", iar în 2000 - Ordinul "Gloria Muncii". A efectuat turnee în România, Nicaragua, Vietnam, Canada, Finlanda, Germania, Franţa, Bulgaria, Polonia, Belgia, Olanda, Austria şi în alte ţări.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0