Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, despre protest: Maia Sandu să nu facă live-uri, dar să rezolve problema

© Sputnik / OsmatescoProtestul transportatorilor
Protestul transportatorilor - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a reacționat la protestul de astăzi al transportatorilor. Șeful statului este indignat de lipsa de acțiune a Guvernului Sandu.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat la protestul transportatorilor.

El este indignat de faptul că premierul și membrii Guvernului nu i-au atitudine în această situație. Dodon a declarat pentru Sputnik Moldova că a trebuit să se implice el, prin relațiile personale care le are la Moscova, pentru a remedia câtuși de puțin situația. Șeful statului a precizat că mai mulți transportatori i-au cerut ajutorul, întrucât nu ar fi primit niciun răspuns de la reprezentanți Guvernului. 

Брифинг президента Молдовы Игоря Додона 24 января 2017 г. - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Rusia va elibera 500 de autorizații pentru tranzitul de mărfuri prin Ucraina

”Au venit la mine mai mulți transportatori și mi-au spus: Domnule președinte, Guvernul nu face nimic. Vă rugăm, interveniți. Eu am luat telefonul și i-am sunat lui Kozak. Și el mi-a spus că ne vor fi date 500 de autorizații. Transportatorii însă au nevoie de minim 5000. Noi am oferit facilități la export pentru producătorii noștri, dar trebuie să le dăm posibilitatea ca ei să-și poată duce marfa cu transportul lor” a declarat Igor Dodon pentru Sputnik. 

Igor Dodon a criticat vehement inacțiunea Guvernului Sandu. El le-a sugerat membrilor Executivului să înceteze să facă transmisiuni în direct pe rețelele de socializare și să meargă să discute cu factorii de decizie din Federația Rusă pentru a remedia această situație. 

”Transportatorii ies la proteste, dar Maia Sandu face live-uri cu Andrei Năstase. Care sunt prioritățile acestui Guvern. De ce Guvernul nu este alături de transportatori? De ce eu trebuie să intervin din nou prin relațiile personale. Să sun la Moscova și să rezolv această problemă care a apărut inclusiv din cauza nedorinței de a discuta la nivel de ministere. Evident că 500 (de autorizații - red.) sunt puține, evident că sunt necesare mult mai multe”, a mai adăugat Dodon. 

O altă problemă care îl îngrijorează pe președinte este comercializarea acestora autorizații de persoane neidentificate. Chiar dacă în mod normal acestea nu costă niciun leu. 

”De ce nu a fost distrusă mafia de repartizare a acestor permise? Aceste 1550 de autorizații pe care le-am obținut în luna septembrie, tot datorită intervenției noastre, au venit la Ministerul Transporturilor. Cum se face că aceste autorizații care nu costă nimic au fost vândute cu 1000 de dolari pe piață. Cine este responsabil?”, a mai punctat Igor Dodon. 

Amintim că zeci de transportatori au ieșit astăzi să protesteze. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că nu pot transporta marfa peste hotarele țării întrucât nu li se eliberează autorizații. Ei au declarat că vor protesta până vor fi auziți de guvernați. 

Fluxul de știri
0