Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Rusia va elibera 500 de autorizații pentru tranzitul de mărfuri prin Ucraina

© Sputnik / Miroslav RotariБрифинг президента Молдовы Игоря Додона 24 января 2017 г.
Брифинг президента Молдовы Игоря Додона 24 января 2017 г. - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a declarat că decizia cu privire la eliberarea autorizațiilor suplimentare a fost luată în urma unei discuții telefonice cu Dmitri Kozak.

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Federația Rusă va elibera în regim de urgență 500 de autorizații suplimentare ("permise") pentru transportarea mărfurilor moldovenești în Rusia prin teritoriul Ucrainei, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Răbdarea i-a ajuns la os: Declarația tranșantă a președintelui Igor Dodon

În opinia șefului statului, aceasta măsură are drept scop deblocarea situației grave cu care se confruntă exportatorii noștri în ultimele zile. Însă pentru asigurarea livrării constante a mărfurilor moldovenești în Rusia până la sfârșitul acestui an sunt necesare negocieri urgente la nivelul ministerelor de profil.

La o înțelegere în privința autorizațiilor s-a ajuns pe 31 octombrie, în urma convorbiri telefonice cu vicepremierul Federației Ruse Dmitri Kozak.

Președintele Moldovei și-a exprimat recunoștința faţă de partenerii ruşi pentru sprijinul acordat ţării noastre, menționând însă că contează pe ”o implicare mai activă a ministerului de profil din Republica Moldova în soluționarea unor astfel de probleme”.

Reluarea transportului de mărfuri moldovenești în Rusia prin Ucraina și anularea taxelor de import pentru cinci tipuri de produse din țara noastră a fost posibilă datorită unei înțelegerii personale dintre președinții Rusiei și Moldovei în 2018.

Fluxul de știri
0