Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Droguri vândute în Chișinău printr-o metodă secretă: Unde se afla magazinul – Video

© Sputnik / Miroslav Rotari Бригада полиции специального назначения "Fulger"
 Бригада полиции специального назначения Fulger  - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii și polițiștii din Sectorul Râșcani al Capitalei anunță curmarea activității ilicite a trei persoane care vindeau droguri pe Telegram. Doi bănuiți sunt cercetați penal în stare de arest.

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Trei locuitori ai Chișinăului, cu vârste cuprinse între 29 și 35 de ani, sunt cercetați penal pentru vânzare de droguri sintetice de tipul PVP și de etnobotanice prin intermediul unui magazin online deschis pe rețeaua de socializare Telegram.

Două dintre persoanele cărora le este incriminată activitatea ilicită au fost plasate în arest, la solicitarea procurorilor din Sectorul Râșcani al Chișinăului, anunță miercuri, 30 octombrie, Procuratura Generală.   

Bănuiții vindeau zilnic droguri în valoare de aproximativ 10 mii de lei prin intermediul unui magazin virtual cu acces secretizat creat pe Telegram.

Arest - Sputnik Moldova
Societate
Fratele lui „Kitaeț” a fost arestat: Telefoane ascultate și urmăriri prin GPS – Video

„Doritorii să cumpere droguri îi contactau, după care primeau un cont, pe care transferau banii. Ulterior, aceștia fotografiau dovada transferului, o prezentau făptașilor și primeau, în schimb, date despre locația produsului pentru care au transferat bani”, a precizat Procuratura Generală.

În urma perchezițiilor la domiciliul bănuiților au fost ridicate droguri, un calculator, telefoane, alte obiecte relevante pentru investigații.

La solicitarea procurorilor, în arest au fost plasate două din cele trei persoane învinuite, inclusiv administratorul rețelei.

Pentru asemenea fapte, legislația prevede pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 până la 15 ani.

Operațiunea de destructurare a activității ilicite a fost desfășurată de ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații (INI), în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Poliției, Sectorul Râșcani.

Marți, 29 octombrie, Procuratura Generală și Poliția au anunțat că fratele interlopului „Kitaeț” și alți doi membri ai grupării infracționale cu același nume au fost plasați în arest pentru trafic ilicit de droguri. 

Fluxul de știri
0