Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fratele lui „Kitaeț” a fost arestat: Telefoane ascultate și urmăriri prin GPS – Video

CC0 / Pixabay / 4711018 / Arest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare
Fratele lui „Kitaeț” și alți membri ai grupării criminale au fost plasați în arest și sunt cercetați penal pentru circuit ilegal droguri. Acțiunile speciale care au condus la reținere au fost efectuate de polițiști și procurori.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Fratele interlopului „Kitaeț” și alți doi membri ai grupării infracționale cu același nume au fost plasați în arest pentru trafic ilicit de droguri, anunță marți, 29 octombrie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Între altele, figuranților în dosar le-au fost interceptate convorbirile telefonice, au fost urmăriți vizual, localizați și monitorizați prin sistemul de poziționare globală (GPS), potrivit Procuraturii Generale. Informația este confirmată și de Poliție.

Învinuiții, cu vârste cuprinse între 39 și 43 de ani, sunt cercetați acum în stare de arest „pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari”.

Justiție - Sputnik Moldova
Societate
Hașiș din Spania dus în Federația Rusă: Cum făcea bani o grupare din Republica Moldova

În urma perchezițiilor efectuate la figuranții în dosar au fost depistate și ridicate aproximativ 200 de grame de hașiș.

”Oamenii legii au stabilit că învinuiții, împreună cu alte persoane care încă nu au fost identificate, zilnic cumpărau de la diverși dealeri droguri (marijuana, haşiş etc.), inclusiv prin mijloace electronice de comunicare. Ulterior, aceștia le transportau şi le divizau în cantităţi mai mici, după care le vindeau în Chişinău și suburbiile Capitalei, iar banii îi repartizau în funcție de aportul fiecăruia la comiterea infracțiunii”, informează Procuratura Generală.

Învinuiții riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, potrivit procurorilor.

Pe acest caz au fost documentați și consumatorii finali de droguri, de la care a fost ridicată aceeași substanță psihotropă de tip hașiș.

Ca urmare, consumatorii sunt cercetați pentru implicare în circuitul ilegal de droguri fără scop de înstrăinare, „în proporții mari”, precum și pentru „conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate produsă de substanţe psihotrope”, mai precizează Procuratura Generală.

”Hoțul în lege „Kitaeț” are rol de conducere superioară în organizația cu același nume”, iar „în calitate de lider al organizației a delegat responsabilități membrilor organizației din diverse orașe și penitenciare” pentru „acumularea banilor în bugetul comun („общаk”, din limba rusă”, relevă Procuratura Generală.
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Șef din Poliția de Frontieră, implicat în contrabandă cu țigări peste Prut - Video

”Banii sunt acumulați în urma estorcărilor de la persoane fizice, acţiuni de şantaj, circulaţie ilegală a substanţelor narcotice şi altor infracţiuni săvârșite pe teritoriul Republicii Moldova, țărilor Uniunii Europene și Comunității Statelor Independente”, mai precizează sursa citată.

Fluxul de știri
0