Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ți se frânge inima: Copiii cu nevoi speciale, au văzut pentru prima dată marea

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Caciuc-Roşioru și Aurica Antonova
Lucia Caciuc-Roşioru și Aurica Antonova - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți copii cu nevoi speciale din țara noastră au participat la un festival internațional din Turcia. Mulți dintre ei au zburat pentru prima dată cu avionul și prima dată au văzut marea.
Ți se frânge inima: Copiii cu nevoi speciale, au văzut pentru prima dată marea

Un grup de copii din cadrul Asociației părinților cu copii cu dizabilități mintale "Planeta Carității" au participat la Festivalul Internațional de Creație Incluzivă, desfășurat în Turcia.

Copiii au fost supravegheați de către reprezentanții din cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, dar și de către părinții din cadrul Asociației "Planeta Carității". Biletele de zbor, cazarea și masa au fost asigurate de către o companie turcă.

"Le suntem foarte recunoscători celor care ne-au ajutat să ajungem la acest festival. Mulți dintre copii au zburat pentru prima dată cu avionul și prima dată au văzut și s-au scăldat în mare", a declarat pentru Sputnik șefa interimară a Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc-Roșioru.

Potrivit ei, copiii au făcut cunoștință cu alți semeni de-a lor, iar atmosfera a fost una cu adevărat emoționantă.

"Am avut emoții de nedescris. Aceste festivaluri ne oferă posibilitatea de a promova copiii cu nevoi speciale. Este un risc asumat și toți s-au prezentat cu demnitate. Am avut niște emoții nemaipomenite", a spus Lucia Caciuc-Roșioru.

Festivalului Internațional de Creație Incluzivă a ajuns la cea de-a II-a ediție.

Fluxul de știri
0