Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Profesor: Este straniu ca în era tehnologiilor informaționale să scriem cu creta pe tablă

© Sputnik / Miroslav RotariElena Vorotneac
Elena Vorotneac - Sputnik Moldova
Abonare
Anual, pe 29 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Internetului. Care sunt avantajele și dezavantajele utilizării internetului din perspectiva unui profesor, am aflat de la Elena Vorotneac.
Profesor: Este straniu ca în era tehnologiilor informaționale să scriem cu creta pe tablă

Reprezentantul Asociației Naționale a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM), profesorul Elena Vorotneac a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că una dintre utilizările incredibile pe care le oferă internetul este ușurința cu care, prin intermediul motoarelor de căutare, putem avea acces la orice informație dorită în câteva secunde.

Lucia Cucu - Sputnik Moldova
Ghid de conversație destinat vorbitorilor de alte limbi: Aplicație mobilă gratuită

Astfel, tehnologiile informaționale și Internetul sunt de mare ajutor pentru profesori în organizarea unor lecții interesante și interactive, întrucât facilitează accesul la învățare.

"Tânărul de azi are nevoie de activități care să-i capteze atenția. Mie îmi este foarte ușor să accesez forma digitală a manualului și să rezolvăm în timpul orelor diverse teste interactive. Este straniu ca în era tehnologiilor informaționale să scriem cu creta pe tablă", a menționat profesorul.

Este adevărat că Internetul a devenit un instrument de socializare, informare și dezvoltare. Totuși, acesta are și careva efecte nocive, întrucât poate crea dependență în rândul tinerilor și încurajează un stil de viață sedentar.

"Mulți tineri petrec cea mai mare parte a timpului lor în fața unui laptop accesând diverse jocuri sau își pierd timpul pe rețelele de socializare. Unii dintre ei stau toată noaptea la calculator și, respectiv, ziua nu se pot concentra la ore. În aceste situații este necesară intervenția părinților, profesorilor sau a psihologului școlar", a menționat Vorotneac.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0