Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cinci bodyguarzi, decorați de Ministerul Apărării: Pentru ce au primit medalii - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariPavel Voicu
Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Apărării i-a decorat pe mai mulți ofițeri de protecție cu medaliile „Pentru Cooperare” şi „Consolidarea Frăţiei de Arme” ale Armatei Naţionale.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Cinci ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) au fost decorați de ministrul Apărării, Pavel Voicu, cu medaliile „Pentru Cooperare” şi „Consolidarea Frăţiei de Arme” ale Armatei Naţionale.

Distincțiile le-au fost înmânate „pentru efortul considerabil în promovarea cooperării şi colaborării interinstituţionale, precum şi în semn de apreciere a sprijinului acordat în timpul vizitelor oficiale ale delegaţiilor străine la Ministerul Apărării”, se arată într-un comunicat de presă al instituției. 

Ofițerii de protecție au fost decorați și pentru participarea la exerciţiul internaţional „Scutul de foc – 2019”, a completat Serviciul de presă al SPPS.

Упражнения в рамках международных учений „Огненный щит 2016”  - Sputnik Moldova
Va fi sau ba majorată vârsta de pensionare pentru militari și judecători: Reacții

Medaliile au fost înmânate miercuri, 30 octombrie, în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Pavel Voicu și directorul adjunct al SPPS, Petru Corduneanu.

Nu este pentru prima dată când Ministerul Apărării decorează ofițeri ai SPPS, a precizat pentru Sputnik Ala Diaconu, de la Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Menționăm că SPPS, instituție aflată în subordinea șefului statului, și Ministerul Apărării au încheiat, în premieră, pe 14 august 2019, un acord de colaborare ce prevede „consolidarea şi îmbunătățirea capacităților instituționale în domeniul apărării şi securităţii naţionale, precum şi asigurarea protecţiei demnitarilor de stat”.

Fluxul de știri
0