Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune CNA în sudul țării: Vameș, prins în flagrant - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Situație mai puțin obișnuită: un angajat de la Vamă a fost reținut în timp ce restituia mita, nu atunci când o lua.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Ofițerii CNA şi procurorii Anticorupţie au reținut în flagrant un angajat al echipelor mobile „Sud” din cadrul Serviciului Vamal, în momentul în care îi restituia unui şofer banii pretinşi în calitate de mită.

Мужчина в наручниках - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Operațiune CNA chiar de dimineață – cine a fost reținut

Vameşul este bănuit că ar fi pretins de la proprietarul autovehiculului 1900 de euro pentru favoruri ilicite însă, din cauza că nu şi-ar fi onorat promisiunea, i-a returnat suma cerută, informează Centrul Național Anticorupție.

Potrivit materialelor cauzei, angajatul vamal ar fi cerut suma menţionată de la denunţător pentru a-i restitui maşina, oprită anterior în Vamă, dar şi pentru a diminua valoarea mărfii ridicate de Serviciul Vamal. Pentru că nu s-a ţinut de cuvânt, şoferul i-a cerut banii înapoi şi l-a denunţat la CNA.

Operaţiunea de transmitere a banilor s-a desfăşurat sub controlul CNA şi al procurorilor, iar pe numele vameșului a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să ceară mandat de arestare pe numele lui.

Inspectorul îşi recunoaşte vina şi riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Fluxul de știri
0